China 6 de Uitrusting van de pottenrem fabrikant

Het Systeemuitrusting 285*24mm van de autorem Remschijf en Beugel Kit For Front 15in Rim Wheel

Productdetails:
Plaats van herkomst: China
Merknaam: Jekit
Modelnummer: JK7600
Betalen & Verzenden Algemene voorwaarden:
Min. bestelaantal: 1 reeks
Prijs: Factory Price
Verpakking Details: 40*40*40cm
Levertijd: 5-7work dag
Betalingscondities: Western Union, paypal T/T, T/T
Levering vermogen: 600 reeksen per Maand

Gedetailleerde informatie

Productnaam: 4 de Beugel van de zuigerrem Beugelmateriaal: Legering
Beugelpotten: Vier Potten Schijfgrootte: 285*24mm
Geschikte wielgrootte: 15 duim Schijfmateriaal: Ijzer
De Steun van de centrumklok: Aluminium Remslang: rubber en roestvrij staal
Hoog licht:

15in de Uitrusting van het radremsysteem

,

285*24mm Remschijf en Beugeluitrusting

,

15in Radremschijf

Productomschrijving

Van het de remsysteem van de Jekitauto beugel 285*24mm schijf voorwiel 15 rand

Wat zijn de belangrijkste componenten van rem?

De trommelremmen verdienen meer erkenning dan ik in dit artikel zal verstrekken, maar wegens het superieure nut, de hitteverwerping, en het overwicht van schijfremmen binnen de industrie, die de nadruk zal zijn. De belangrijkste componenten omvatten:

1. Remrotoren


De remrotor is de spinnende schijf die met het wiel roteert; dit wordt gebruikt als bron om te verwerpen energie in, veranderend kinetische energie in hitte. Zoals met alle hier vermelde componenten, zal er één bij elk wiel zijn.

2. Rembeugels


Dit is een opgezet apparaat dat een interne zuiger omvat die druk op het remstootkussen toepast. De druk komt voor wanneer u op het rempedaal drukt, dwingend remolie in de zuiger die het remstootkussen tegen de rotor die dwingt, die het voertuig vertragen en tot hitte leiden.

3. Remstootkussens


Het remstootkussen is een wearable deel dat de remrotor contacteert. De druk van het remstootkussen tegen de remrotor, samen met het snelheidsverschil, is wat uw auto om toestaat te vertragen.

4. Remlijnen


Dit zijn de lijnen worden gebruikt om remolie aan de rembeugels te leveren die. Wanneer u het rempedaal drukt, zet dit de remolie onder druk die door lijnen naar elk van de vier wielen reist om tot krachtig contact tussen het remstootkussen en de remrotor te leiden.


Waarom zou u het remmen moeten verbeteren?

Er zijn twee primaire redenen waarom u de het remmen prestaties van uw voertuig zou moeten verbeteren:

1. Gebrek aan het tegenhouden van macht
Het voertuig heeft geen voldoende remtorsie om de wielen bij de snelheden omhoog te sluiten het reist (of krijg dicht bij omhoog het sluiten van de wielen, die de maximumvertragingskrachten verstrekken).

2. De bovenmatige rem verdwijnt langzaam
De rem van voertuigervaringen verdwijnt na bepaalde duur van remgebruik langzaam, en verliest het remmen mogelijkheden dientengevolge. Het verlengde remmen (zoals op een spoor) kan tot rem leiden langzaam verdwijnt als resultaat van het ongepaste rem koelen.

Hoe kunt u het remmen prestaties verbeteren?

Alvorens u ook opgewekt over het verbeteren van de remmen van uw auto wordt, zijn staat kritiek om te begrijpen dat de remmen zo zoals slechts goed zijn de banden en de opschorting hen toe om te zijn. Als u harde banden in werking stelt die over elke wegonvolmaaktheid overslaan, zullen de promotieremmen letterlijk geen verbetering verstrekken. De verbeteringen van remtorsie veronderstellen u beperkte geen tractie bent. De verbeteringen in rem verdwijnen veronderstellen langzaam u eigenlijk uw remmen genoeg heet wordt dat zij prestaties verliezen. Voor de overgrote meerderheid van auto's op openbare wegen, zullen de voorraadremmen meer dan genoeg zijn.

Krijgend aan het punt, zijn er vier manieren om remtorsie te verbeteren:

1. De straal van de verhogingsschijf


De grotere schijven zullen voor meer remtorsie toestaan aangezien het remstootkussen druk bij een grotere straal zal toepassen, die voor een hoger ogenblik toestaan. De remtorsie is gelijk aan de kracht door het stootkussen wordt toegepast met de afstand wordt vermenigvuldigd waarbij de kracht wordt toegepast vanaf het centrum van het wiel dat. In dit geval, verhogen wij de afstand van het centrum. Dit is een goede zaak.

2. De zuigergebied van de verhogingsbeugel


Het verhogen van de grootte van de zuigers (of aantal zuigers) betekent u meer gebied hebt die een specifieke druk toepassen. Als de druk en de gebiedsverhogingen constant blijft, zal de toegepaste kracht stijgen.

3. Lijndruk


Duw uw hardere voet, en hardere autoremmen. Dit is omdat de lijndruk stijgt. Als u de lijndruk (misschien door een groter hefboomwapen voor uw rempedaal te creëren om te handelen op, of vacuüm bij te gebruiken woon) kunt verhogen u verhoogt remtorsie.

4. Wrijvingcoëfficiënt tussen het stootkussen en de rotor


Misschien duidelijk, maar als u de wrijving kunt verhogen (dit komt op materiële selectie neer; de fabrikanten van het remstootkussen zullen vaak dit gegeven) tussen het stootkussen verstrekken en de rotor, u kan de het remmen torsie verhogen. Met meer komt de wrijving meer hitte, niettemin, die ons keurig op brengt

Hoe vermindert u rem langzaam verdwijnt?

1. Grotere rotoren
Verhogend de diameter of de breedte van de middelen van remrotoren hebt u meer massa om te verwerpen hitte in. Dit zal rem langzaam verdwijnt verbeteren, veronderstellend de remrotoren hebben het juiste koelen.

2. Geluchte rotoren
Waarschijnlijk toestaan staat de meest efficiënte manier die om remmen te koelen, voor luchtstroom binnen het centrum van de remrotor voor beduidend beter het koelen toe. Bijna hebben alle productieauto's rotoren voor de voorschijven gelucht, aangezien de meerderheid van het remmen door de voorremmen wordt verwezenlijkt.

3. Ingelaste en geboorde rotoren


Het doel van ingelaste of geboorde die remmen is voor de vlucht van gassen en deeltjes toe te staan door de remstootkussens tijdens gebruik worden gecreeerd. Met duidelijke rotoren, kan deze laag gassen perfect contact tussen het stootkussen en de rotoren verhinderen. De ingelaste rotoren zijn hier de aangewezen methode, aangezien de geboorde rotoren neigen om wegens de spanningsstijgingen te vroeg te ontbreken verbonden aan de geboorde gaten. Ongeacht het afdrijven (waar remmen minimaal is) u zult geen geboorde rotoren in motorsport zien.

4. De selectie van het remstootkussen


Het is kritiek die remstootkussens te selecteren op de toepassing worden gebaseerd. Sommige remstootkussens zullen een hoge wrijvingscoëfficiënt bij koude temperaturen hebben (veel beet alvorens wordt opgewarmd), waar als anderen efficiënter zal zijn bij hogere temperaturen. De remstootkussens kunnen voor diverse werkende temperatuurwaaiers worden gekocht, en dit zou op de toepassing als gebaseerd moeten worden beschouwd. De wegauto's hebben hoge aanvankelijke beet, maar verliezen prestaties aangezien zij opwarmen. Het rennen de stootkussens neigen om bij hogere wrijvingscoëfficiënten voor een bredere waaier van hoge temperaturen te werken, die tot hen maken ideaal voor het volgen met het intensieve remmen.

5. Remluchtleidingen


Uiterst gemeenschappelijk in het rennen van en het bereiken van populariteit in weg zijn de auto's, rembuizen eenvoudig openingen die de luchtstroom kanaliseren die de auto raken zodat het koele lucht in de wielputten en ideaal gezien op de remrotoren blaast.

6. Kleur


De zekere, rode remmen maken alles beter, maar niemand onderwijst u ooit welke tint van rood. Laat het bekende deskundigen eenstemmig akkoord gaan (werkelijk enkel zelf) zijn dat het rood van de brandmotor het beste voor machtige remmen is. Eindenbranden. Houdt uw auto tegen.

FAQ
Q: Bent u een fabrikant of een handelsbedrijf?
A: Wij zijn direct van fabriek, en wij hebben ook verkoopbureau in Guangzhou


Q: OEM/ODM de dienst
A: Onze professionele R&D-afdeling kon verschillende producten volgens uw vereisten ontwikkelen.


Q: De steekproeven zijn beschikbaar
A: Wij konden u steekproeven aan testkwaliteit aanbieden, maar u moet de van de steekproefprijs en vracht last dragen.


Q: De dienst van de douaneverpakking?
A: Geen kwestie de binnenverpakking of het buitenkarton, kunnen wij als uw verzoek ontwerpen.


Q: Kwaliteitscontrole
A: Wij zorgen ervoor dat al onze Rembeugels geteste 100% zijn.


Q: Snel reactie
A: Al uw verzoeken zullen binnen 12 werkuren worden geantwoord.

2-stuk Gesmede Lichaams 4-zuiger Front Caliper
Materiaal
Luchtaluminium 6082 Legering
Ambacht
2-stuk Gesmede Body+CNC
Kleur
Rood/Geel/Blauw/Groen/Zilver/Zwarte
Beëindig Behandeling
Bakseldeklaag op hoge temperatuur
De Grootte van de montageschijf
285/295/300/330mm

Het Systeemuitrusting 285*24mm van de autorem Remschijf en Beugel Kit For Front 15in Rim Wheel 0Het Systeemuitrusting 285*24mm van de autorem Remschijf en Beugel Kit For Front 15in Rim Wheel 1Het Systeemuitrusting 285*24mm van de autorem Remschijf en Beugel Kit For Front 15in Rim Wheel 2

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

Je zou deze kunnen zijn