China 6 de Uitrusting van de pottenrem fabrikant

Achtergedeelte 350*28mm Type III Schijfcentrum GLB voor Alpha- Romeo Stelvio Quadrifoglio

Productdetails:
Plaats van herkomst: China
Merknaam: Jekit
Modelnummer: 350*28mm
Betalen & Verzenden Algemene voorwaarden:
Min. bestelaantal: 1 reeks
Prijs: Factory direct price
Verpakking Details: 40*40*30cm
Levertijd: 5-8 het werkdagen
Betalingscondities: T/T, Western Union, Paypal
Levering vermogen: 99set

Gedetailleerde informatie

Productnaam: Het achtercentrum GLB van de Remschijf Automodel: Het alpha- wiel van Romeo Stelvio Rear
Schijf Dia.: 350mm Schijfdikte: 28mm
Klokontwerp: niet drijvend centrum GLB Klokkleur: Geanodiseerde zwarte
Gebruik: Autorem Schijfontwerp: Dragon Slotted
Hoog licht:

Achterschijfcentrum GLB

,

Alpha- Romeo Stelvio Disc Center Cap

,

Dragon Slotted Disc Center Cap

Productomschrijving

Achtergedeelte 350*28mm Type III Schijf voor Alpha- Romeo Stelvio Quadrifoglio

Volgens de structuur, is de remschijf verdeeld in stevige remschijf en ventilatieschijf. De stevige die remschijf is een metaalschijf voor het remmen wordt gebruikt en heeft geen speciale structuur. De ventilatieschijf is verdeeld in twee vormen: het merken van schijf en geperforeerde schijf. De functies van de twee behandelingsmethodes moeten de het koelen prestaties van de remschijf verbeteren, zijn hittevermindering verminderen en betere het remmen capaciteit verstrekken.

De remschijf kan in ceramische de remschijf van de koolstofvezel en de schijf van de metaalrem volgens verschillende materialen worden verdeeld. Nochtans, wegens de hoge productiekosten van ceramische de remschijf van de koolstofvezel en de slechte het remmen kracht bij lage temperatuur, hoewel het de uitstekende weerstand van de hittevermindering heeft, wordt het nog niet geselecteerd door de meeste voertuigen. om de weerstand van de hittevermindering te verhogen, behandelden sommige fabrikanten ook de schijf van de metaalrem met koolstofvezel om zijn capaciteit te verbeteren in dit verband, en de slechte prestaties bij lage temperatuur van het ceramische materiaal van de koolstofvezel te vermijden

Voordelen van schijfrem

1. De hittedissipatie van schijfrem is beter dan dat van trommelrem. Wanneer onophoudelijk het stappen op de rem, zal het remrecessie en rem geen mislukking veroorzaken.

2. De verandering van de grootte van de remschijf na het verwarmen verhoogt niet de slag van het stappen op het rempedaal.

3. Het systeem van de schijfrem antwoordt snel en kan het remmen actie doen met hoge frekwentie, zodat is het meer overeenkomstig de vereisten van ABS systeem.

4. De schijfrem heeft geen automatisch het remmen effect van trommelrem, zodat is de het remmen kracht van linker en juiste wielen vrij gemiddeld.

5. wegens de betere drainage van de remschijf, de situatie van het slechte die remmen door water wordt veroorzaakt of sediment kan worden verminderd.

6. Vergeleken met trommelrem, heeft de schijfrem eenvoudige structuur en gemakkelijk onderhoud.

De remstootkussens worden ook genoemd remhuiden. In het automobiele remsysteem, is het remstootkussen het kritiekste veiligheidsdeel. Het remstootkussen speelt een beslissende rol in alle het remmen gevolgen. Daarom is een goed remstootkussen de beschermer van mensen en auto's.

Het remstootkussen is over het algemeen samengesteld uit staalplaat, zelfklevend isolatielaag en wrijvingblok. De staalplaat zal worden met een laag bedekt om roest te verhinderen. SMT-4 wordt de drijver van de oventemperatuur gebruikt om de temperatuurdistributie in het deklaagproces te ontdekken om de kwaliteit te verzekeren. De thermische isolatielaag is samengesteld uit de materialen niet van de hitteoverdracht voor thermische isolatie. Het wrijvingblok is samengesteld uit wrijvingmaterialen en kleefstoffen. Wanneer het remmen, wordt het gedrukt op de remschijf of de remtrommel om wrijving te veroorzaken, om het doel te bereiken van voertuig vertraging en het remmen. wegens wrijving, geleidelijk aan zal het wrijvingblok worden gedragen. In het algemeen, zal het remstootkussen met lagere kosten sneller dragen. Nadat de wrijvingmaterialen worden gebruikt, zullen de remstootkussens op tijd worden vervangen, anders zal de staalplaat in direct contact met de remschijf zijn, die uiteindelijk het het remmen effect zal verliezen en de remschijf zal beschadigen.

Hoe te om Remschijven te kopen?

Alvorens de remschijf, eerste controle te vervangen of de vervangen remschijf zuivere toebehoren is, of de integriteit van de product verpakking, anti-vervalst tekens en de verpakking van tekens met de tekens op de remschijf verenigbaar is, en of het productmodel met de inhoud van het certificaat verenigbaar is. De remschijven door regelmatige fabrikanten worden geproduceerd worden duidelijk verpakt en gedrukt, met registratienummer, uitvoerende norm, enz. in het verpakkende vakje, zijn er gelijkvormigheidsattest, het aantal van de productiepartij, productiedatum, enz. die Het gebruiken van de remschijf met betrouwbare kwaliteit kan zijn levensduur van 80000-120000 km verzekeren. Als u valse of inferieure remschijven gebruikt, kunt u het remmen efficiency in een korte tijd veroorzaken, maar als u hen lange tijd gebruikt, zijn de remschijven gemakkelijk om wegens op hoge temperatuur te misvormen veroorzaakt door wrijving, het het remmen effect te verminderen, en definitief de drijfveiligheid te beïnvloeden.

Productnaam het achtergedeelte van de remschijf
De Grootte van de remschijf 350*28mm
Wielrand rand 18 achtergedeelte
Centrumglb Ontwerp niet drijvend centrum GLB
Schijfontwerp Draaktype III

Achtergedeelte 350*28mm Type III Schijfcentrum GLB voor Alpha- Romeo Stelvio Quadrifoglio 0Achtergedeelte 350*28mm Type III Schijfcentrum GLB voor Alpha- Romeo Stelvio Quadrifoglio 1Achtergedeelte 350*28mm Type III Schijfcentrum GLB voor Alpha- Romeo Stelvio Quadrifoglio 2

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

Je zou deze kunnen zijn